הזדמנויות עסקיות באיחוד האמירויות
הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות פותח עבור משקיעים ישראלים וחברות ישראליות מגוון רחב של הזדמנויות עסקיות, בין אם מדובר על תחומי ההייטק, התעשייה והתיירות.
לצד המשמעות המדינית שיש בהסכם הנורמליזציה בין שתי המדינות, אין ספק שנרמול היחסים עם איחוד האמירויות הערביות, מדינה ששמה בראש סדר העדיפויות שלה התקרבות למדינות מערביות תוך מעורבות משמעותית בתחומי ליבה רבים, מאפשר לגופים, חברות ואנשי עסקים ישראלים גישה רחבה לפרויקטים חובקי עולם, כשאיחוד האמירויות היא שחקן מרכזי בהם.
שאיפת איחוד האמירויות לפיתוח חקלאות מדברית
רוב שטחה של איחוד האמירויות הערביות הינו מדבר שחון ללא נחלים, אגמים או מאגרי מים עיליים. מקורות המים הטבעיים היחידים נמצאים בנאות מדבר כמו אל עין. דלות מקורות המים וקרקע פורייה לחקלאות הביאה את איחוד האמירויות לתור ולחקור אחר טכנולוגיות מתקדמות אודות פיתוח חקלאות מדברית.
בפיתוח חקלאות מדברית לישראל יש לא מעט להציע לאיחוד האמירויות. לאורך שנים עמלים בישראל על פיתוח חקלאות מדברית כששטחים רבים בנגב הוכשרו לגידולים מסוימים. זאת תוך שימוש בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים הנוגעים להשקיה, התפלת מים, הכשרת קרקע ועוד.
יכולתה של ישראל למצוא פתרונות מעשיים לקיום חקלאות בתנאי מדבר קיצוניים קוסמת כמובן לאלו העומדים בראש נושא החקלאות באיחוד האמירויות. לצד התקדמותה של המדינה בתחומי הייטק ורפואה, שואפים באיחוד האמירויות לשמור ולפתח את נושא החקלאות לבטח עבור אותן אמירויות נוספות, לצד אבו דאבי ודובאי, שבשטחן יש רצון להפריח את השממה.
שיתופי פעולה בתחום החקלאות מתחת לרדאר
עוד בטרם נחתם הסכם הנורמליזציה בין שתי המדינות, היה ברור שחברות ישראליות ניהלו מגיעים עם גופים בתחום החקלאות במדינה. עוד במאי 2020 הכריזה המועצה האזורית רמת הנגב יחד עם החברה הישראלית "אריאלי קפיטל" כי מגעים עם גורמים מאיחוד האמירויות בתחום החקלאות המדברית התרחשו לאורך 2019.
בפגישות שנערכו לאורך השנה וחצי האחרונות הבינו גורמים ישראלים כי באיחוד האמירויות הערביות ישנו רצון להגיע לידע שנצבר בישראל בכל הנוגע לחקלאות מדברית בנגב, תוך שימוש בידע זה בשטחים המדבריים הרבים שיש באיחוד האמירויות וכך להפוך המדינה לכזו המסוגלת להגיע לתוצרים כמותיים ואיכותיים כפי שמייצרים חקלאים ישראלים ברחבי הנגב.
איתור שותפים וניתוח פעילות עסקית של חברות
על מנת לקדם שיתופי פעולה כמו שקורים בתחום החקלאות המדברית פועלות חברות ישראליות רבות על מנת לאתר שותפים עסקיים וכמובן לאחר איתורם לפעול בצורה יסודית על מנת לנתח לעומק את פעילותם העסקית שלהם. לצד איתור ופנייה של גורמים מישראל, קיימת כמובן פעילות גם של הצד השני אשר מעמיק בנבכי התעשיות הישראליות ופונה ביוזמתו לאותם חברות ואנשי עסקים ישראלים שביכולתם לתרום לפיתוח פרויקטים במדינה.
למרות המוטיבציה הרבה והרצון בשיתוף פעולה בתחומים רבים בין ישראל ואיחוד האמירויות חשוב לציין כי כמו בכל פרויקט לא ניתן לפעול ולעשות קיצורי דרך. בתחום הביטחוני על חברות ישראליות ביטחוניות להכיר במגבלות הקיימות בכל הנוגע למכירה של ציוד, ידע ושיטות לחימה כשאלו נעשות תוך יידוע ושיקוף של משרד הביטחון. בדיקות מקדימות אלו מקשות ומאריכות את היכולת לקדם פרויקטים מסוימים אך הן כמובן חיוניות.
חברות ישראליות המוזמנות לאיחוד האמירויות על מנת לבחון אפיקי השקעה, שיתופי פעולה או מתן שירותים בתחומים מסוימים צריכות לעשות כך תוך בחינת כלל הפרמטרים ושוב – מבלי לעשות שימוש בקיצורי דרך וזאת תחת עננת הסכם הנורמליזציה.
חלק מעבודת הרקע חשוב ותכלול איתור השותפים הרלוונטיים לפרויקטים, ניתוח מדוקדק של הפעילויות העסקיות של החברות במדינה, לימוד אופן ההתנהלות העסקית במדינה, חיזוק הקשרים עם גורמים ישראליים ויהודים שם וכמובן חיזוק אותם קשרים עם גורמים עסקיים, מוניציפליים ומדיניים בכל אמירות.
לאיתור הזדמנויות מותאמות לפעילות העסקית שלכם צרו איתנו קשר בטלפון :
054-4969359 או השאירו פרטים באתר